Panfora - Oil & Gas
Panfora
Panfora Oil & Gas
Mobil Menu Icon

Sectoare de activitate

Sectoare de activitate

EX-6 Curtici

Panfora este autorizată de Guvernul României și de Agenția Națională pentru Resurse Minerale pentru explorarea și exploatarea hidrocarburilor convenționale în perimetrul Ex-6 Curtici, în județul Arad.

Pentru efectuarea lucrărilor, compania utilizează cele mai moderne tehnologii, cu impact minim asupra mediului și comunității. Lucrările de explorare constau în măsurători 3D geofizice de suprafață și, într-o etapă ulterioară, în forarea a maximum patru (4) sonde, în căutarea de hidrocarburi convenționale, petrol și gaze naturale în formațiuni de roci convenționale. Toate datele științifice colectate și procesate de companie vor deveni proprietatea Statului Român. 

Panfora nu are niciun fel de activități legate de gaze de șist și nu va folosi explozibili sau fracturarea hidraulică. 

Pentru a efectua măsurători 3D geofizice de suprafață, compania folosește tehnologii moderne bazate pe unde sonore pentru a determina potențialul hidrocarburilor convenționale înainte de forarea sondelor. Această metodă are efecte extrem de reduse sau chiar inexistente asupra solului, culturilor agricole și comunităților. În timpul planificării măsurătorilor 3D geofizice de suprafață, compania a  ținut cont de importanța agricolă a zonei și de opinia locală. Prin urmare, măsurătorile vor fi efectuate de pe drumurile publice, din camioane speciale cu transmițătoare de mici dimensiuni, care se deplasează fără a bloca traficul. 

Pe lângă măsurători 3D geofizice de suprafață, în 2021 Panfora va efectua foraje în zone în care s-a identificat deja un potențial ridicat.
 
Panfora a contractat serviciile Acoustic Geophysical Services, o companie de explorare geofizică cu vastă expertiză în România, pentru a efectua măsurători de suprafață în EX-6 Curtici.

EX-1 și EX-5

Panfora deține participații minoritare de 30% în perimetrul EX-1 și de 20% în perimetrul EX-5, controlate de Sand Hill Petroleum România SRL. În perimetrul Ex-1, cele două companii au efectuat deja măsurători 3D geofizice de suprafață de amploare, au forat o sondă și intenționează să foreze alte câteva sonde de explorare în funcție de rezultatele măsurătorii. În perimetrul Ex-5, a început deja măsurătoarea 3D geofizică de suprafață și a fost forată o sondă.

Operațiuni sigure în România

Ne-am angajat să evităm, să reducem la minimum, să atenuăm sau să compensăm orice impact asupra mediului sau societății, respectând cele mai înalte standarde pentru protejarea sănătății și a mediului.

Expertiză și experiență

Suntem parte a unei companii internaționale integrate de petrol și gaze, cu o experiență de peste 80 de ani și un palmares solid, cu active valoroase de explorare a petrolului și gazelor în 14 țări și facilități de producție în 9 țări